Träning för löpning

Det finns en hel del träning man kan utföra för att bli en bättre löpare. Här kommer några förslag för att få lite mer fart under löparskorna.

Bli snabbare

Genom att besöka en löparbarna, eller en platt raksträcka på asfalt, blir det roligare att träna lite mer fartträning. En löparbana har fördelen att man vet hur långt varje varv är, och kan springa mot en särskild mållinje. Det kan exempelvis vara en kul utmaning att bli snabbare på 200m, 400m och 800 m. En fart som sedan kan föras över på de andra distanserna man springer. För att undvika skador bör man vara ordentligt uppvärmd.

Bli starkare

Med starkare ben både tål man mer träning och springer snabbare. Att träna med vikter eller enbart kroppen som motstånd, kan göra en stor skillnad. Tärning som knäböj, utfall med en vikt i händerna och övningar för vaderna skapar starkare och mer explosiva muskler. Även hopp med eller utan vikt ger explosivitet. En annan variant är att träna mer löpning med backar. På det viset får man garanterat starkare ben och rumpa. Att gå mycket i trappor är även det ett sätt att få lite extra träning.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *