Lokalvård – en livsstil i många avseenden

Arbetar du som lokalvårdare? Eller är du kanske en person som behöver lokalvård i din vardag för att få livspusslet att gå ihop? Oavsett inom vilken aspekt man pratar om lokalvård så är det något som påverkar mångas livsstil på olika sätt.

Att beställa lokalvård

Lokalvård, eller städning som det ofta kallas, innebär helt enkelt att lokaler städas och fräschas upp. Det kan handla om skolor, kontor, butiker, privata hem, gymlokaler med mera. Det som förr kallades för städare heter numera lokalvårdare och under kategorin lokalvård faller därför många underkategorier in under just städning. Flyttstädning är också en form av lokalvård, liksom trappstädning och fönsterputsning. Den som vill boka eller beställa lokalvård har därför en mängd olika tjänster att välja mellan och det är bara att välja de som passar bäst utifrån ens egna behov och preferenser. När man bokar städtjänster som privatperson kan man dessutom använda sig av rutavdraget och det gör att man får sina städtjänster till betydligt lägre priser. Rutavdraget är nämligen ett skatteavdrag som både har gjort att fler har kunnat beställa städtjänster och dessutom har det ökat sysselsättningen inom branschen. Att boka lokalvård på regelbunden basis är för många ett sätt att lättare tillhandahålla den livsstil man vill ha.

Att arbeta som lokalvårdare

Att jobba med städning är perfekt för den som gillar att utföra praktiska arbeten och som dessutom gillar synliga resultat. Städning kräver ingen direkt utbildning och är därför ett perfekt arbete för den som exempelvis har hoppat av skolan eller kommer som ny medborgare till Sverige. Oftast behöver man bara gå diverse kurser för att lära sig mer om hur städningen ska gå till på ett professionellt sätt. Det är nämligen viktigt för många städföretag att städningen håller en viss standard.

Kurserna kan handla om att känna till hur olika rengöringsmedel används och när, hur man bäst får bort olika fläckar och hur man utför arbetet på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt. Det är exempelvis viktigt att arbeta på ett sätt som inte är skadligt för underlaget man rengör eller för miljön man arbetar i. Användning av skadliga kemikalier bör undvikas och man bör vara noggrann med hur och var man dammar mattor. Man bör samtidigt arbeta varsamt så man inte råkar ha ner några dyra föremål som kan gå sönder. Dessutom kan arbetet vara mycket fysiskt krävande och fel arbetsmetoder kan leda till allvarliga arbetsskador. Men arbetet som lokalvårdare mättar många magar och är därför en livsavgörande livsstil för många.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *