Fixa bästa festlooken till jul och nyår

Snart är det jul och nyårsafton, då är det lite extra roligt att piffa till dig själv. Det finns några bra tips som du kan testa om du på ett enkelt sätt vill få till en bra festlook. När du ska fixa dig inför en fest är makeup en stor del. Det finns en uppsjö av olika sminkprodukter på marknaden. Det gäller att hitta rätt typ av makeup som passar dig bäst. Allt passar inte lika bra till alla och det bästa du kan göra är att testa dig fram tills du hittar olika sminkprodukter som framhäver ditt bästa jag.

Sota ögonen och använd glitter för att få en fin festlook

När du ska på fest är ett bra tips att utgå ifrån den makeup som du redan har och brukar använda men att testa att addera lite highlighter i ögonvrån, på armbågen, på kindbenet och under brynen kan verkligen göra stor skillnad. Om du vill addera ännu mer festkänsla kan använda glittrig ögonskugga. Du kan också bygga på din vanliga makeup som du känner dig trygg med redan och lyfta den med exempelvis sotade ögon. När du ska sota dina ögon behöver inte kajalen läggas helt perfekt. Se bara till att du målar så nära fransarna som du möjligtvis kan. Använd sedan en tunnare pensel eller tops så att du får in den svarta färgen ända in till rötterna. Det gör att skuggan som du sedan lägger blir lite mer intensiv och att den tonar ut på ett snyggt sätt. Skuggan kan du applicera med en kompakt pensel. Du kan med fördel lägga lite glitter på sotningen. Att använda ett rött läppstift fungerar alltid, röda läppar är en riktig klassiker. De tar dig från vardag till fest på några sekunder. Det är perfekt om du ska direkt från jobbet till glöggminglet. Du kan även dutta lite av det röda läppstiftet på kinderna för att få en fin rosig look.

Fixa bästa festfrisyren

När det kommer till håret kan du inför en festvecka som jul och nyår besöka frisören. Att fräscha till topparna kan vara en bra idé. Att locka håret inför festen och sedan dra bak håret på ena sidan och sätta upp håret med ett festligt spänne är en enkel men snygg frisyr. Ett fint hårsmycke ger verkligen en bra festkänsla. Håraccessoarer passar speciellt bra till korta frisyrer. En wetlook är också väldigt snyggt om du har kort hår. Oavsett vilken längd du har på håret kan du investera i ett glittrigt diadem. Ett tips är att du planerar dina frisyrer i förväg så att du vet precis vad du ska göra när det är dags att fixa dig. Du kanske inte ska tvätta håret samma dag som du ska göra din frisyr utan att det kan vara bra att göra det dagen innan. Torrschampo är en bra produkt om du vill ha lite extra volym.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *