Förvandla dina händer till en accessoar med nagelkonst

Behöver du en extra färgklick i vardagen? Vad sägs då om att förvandla dina naglar till små konstverk? Det behöver inte vara svårt och du behöver inte gå till en specialist. Vi berättar här hur du enkelt piffar upp dina naglar med härliga motiv.

Starta med en bra grund

För att dina naglar ska bli riktigt sådär tjusiga som du önskar är det viktigt att du startar med ett bra utgångsläge. Vill du ha nagellack som sitter och håller sig fint länge är det viktigt att du använder lack av hög kvalitet. Hos Apotek Hjärtat hittar du nagellack i mängder av färger från kända varumärken. Köp gärna på dig några i olika nyanser så att du sedan kan skapa konst.

Det är också viktigt att dina naglar och händer är i bra skick. Tänk på att smörja händer, naglar och nagelband regelbundet med en bra kräm. Det kan också vara bra att skjuta tillbaka nagelbäddarna och försiktigt fila naglarna. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att fixa riktigt snygga och starka naglar.

Enkla motiv som ser avancerade ut

Nu är det dags för det roliga, nämligen att måla dina naglar med vackra färger. Börja alltid med att grunda med ett grundlack för att färgen ska sitta länge och dina egna naglar inte ska missfärgas. Välj sedan en basfärg att måla alla naglar med. I handeln finns små och smala penslar som du kan köpa och som är avsedda för att måla motiv på naglarna med. Det allra enklaste är att bara måla prickar. Målar du prickarna i en ring med en prick i mitten har du plötsligt en blomma. Allt eftersom du blir duktigare kan du måla mer avancerade motiv.

Vill du få till skarpa linjer och kanske måla nageln i två färger? Börja då som förra gången genom att täcka nageln med en grundfärg och låt denna torka. Sedan kan du använda tejp som är speciellt avsedd för naglarna och maskera med, ungefär som när du målar en vägg. På så sätt får du en skarp och snygg linje.

Tillbehör som förenklar

Känner du inte riktigt för att gå loss med penseln? Då finns mängder av accessoarer till naglarna att köpa. Varför inte små stenar i strass som du klistrar på naglarna? Det är perfekt till mer festliga tillfällen.

Du kan också köpa så kallade nageltatueringar. Det är små klisterlappar med motiv som du enkelt klistrar på nageln och sedan täcker med överlack. Med sådana kan det se ut som att du själv kan måla riktigt avancerade motiv.

Ett annat knep för att få naglarna att se lite mer speciella ut utan stor ansträngning är att helt enkelt måla dem alla i olika nyanser. Här kan du välja nyanser som går ton i ton eller helt enkelt bara välja färger som du tycker om. Med alla dessa knep kommer det garanterat att bli mer roligt att titta ned på dina händer.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *