Planera dina måltider

Att planera sina måltider är viktigare än du tror. Särskilt om du vill komma till bukt med småätande under dagen. Genom att planera sina måltider i förväg blir vardagen enklare.

Att sluta småäta

Ofta småäter vi mellan måltiderna under dagen på grund av att vi inte tänker på att vi gör det. Det blir helt enkelt något som vi gör omedvetet. Andra skäl kan vara att vi gör det för att vi är småhungriga men inte har en aning om vad vi ska äta. Resultatet kan bli att dagen fylls av kex, smörgåsar och nötter, men inga riktiga måltider. Genom att ha en plan varje vecka och äta på regelbundna tider, minskar vi risken att hamna i den fällan.

Billigare med planering

Den som vill äta billigare har allt att vinna på att planera sina måltider på förhand. Många vill gärna ta med en egen lunchlåda till jobbet, men upptäcker allt för sent att det glömts bort. Resultatet blir dyra luncher som man måste köpa. Andra gånger går vi till den närmaste matbutiken och köper bara vad vi tänkt laga på kvällen. Det kan bli betydligt billigare att planera måltiderna och köpa allt man behöver på en stormarknad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *